14 Kasım 2016 Pazartesi

Jeton Kart ile Ödeme

Jeton online ödeme yapmak ; Günümüz teknolojisinde yapılan alış verişlerin karşısında ödenen bedeller, farklı gereçler ile karşılanmaktadır. Çoğu yerde nakit para kullanımı sona ermeye başlamıştır. Banka kartları kredi kartları ya da banka havalesi gibi yöntemlerde, çağın gerisinde kalmaya başladı. Güvenlik zafiyeti meydana getiren uygulamalar olarak görülmeye başlanmıştır.

Bilinen klasik yöntemlerin kişisel mevduat hesaplarına ya da yüklü limitlere bağlı olması risk. Özellik
ile online alış verişlerde bu yöntemlerin kullanılmasına engel olmaya başlamıştır. Teknolojinin gelişmesi internet alış verişlerini gündeme getirmiş olup, beraberinde dolandırıcıların zararlı yazılımlarını da getirmeye başlamıştır.

Jeton online ödeme yapmak kolaydır

İnternet üzerinden online olarak alış veriş yapmak keyifli. Hızlı ve konforlu bir işlem olmak ile birlikte, ödeme aşamasına gelindiğinde bazı sıkıntılar ile karşılaşılmaktadır. En belirgin örneği, banka ya da kart bilgilerinin ele geçirilmesi. Bireylerin hesaplarından haberleri olmadan para çekilmesidir. Bahsedilen tüm olumsuzlukların engellenmesi maksadı ile elektronik ön ödemeli sistemler hayatımıza girmeye başlamıştır.
Jeton elektronik ön ödeme sistemleri arasında yer alan güvenli bir ödeme aracıdır. Gündeme gelmesinin ve popüler olmasının en önemli nedeni, tek seferlik kart olmaları ve yapılan ön ödeme bedellerinin bir seferde harcanmasıdır.

(Ödeme yapıldıktan sonra, Jeton kart iptal olmakta) ve zararlı yazılımlar tarafından her hangi bir bilginin ele geçirilmesi mümkün olmamaktadır. Alış veriş yapıldıktan sonra, pin kodlarının ele geçirilmesinin ya da zararlı yazılımlar tarafından kopyalanmasının, her hangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Jeton kart alınmış alış veriş yapılmışsa; ön ödeme bedeli harcanmış kart iptal olmuştur. Jeton online ödeme yapmak oldukça hızlı, kolay ve güvenilir bir işlemdir. Ödeme yapılabilecek yurt içi ve yurt dışı kaynaklı binlerce online mağaza bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder